

Naše karvinské pivo
Výroba piva se rozděluje na tři části výroby:
1. VARNA
Karvinské pivo vaříme klasickou dvourmutovou technologií.
Varní proces probíhá v nerezové dvounádobové varně, kde používáme tradiční české suroviny: slad z Hané, žatecký chmel a čistá voda z Morávky.
2.SPILKA
Po uvaření várky se mladina zchladí na zákvasnou teplotu 10°C, do mladiny se přidají kulturní pivovarské kvasnice na spodní kvašení, poté nastává proces hlavního kvašení v kvasných otevřených kádích 8-10 dní
Z prokvašené mladiny se stává zelené neboli mladé pivo, které se pak stáčí do ležáckých tanků.
3.LEŽÁCKÝ SKLEP
Mladé pivo zde zraje v tancích cca 1 měsíc při teplotě 2°C a pod tlakem 1 baru. Vyzrálé hotové pivo se čepuje přímo z výčepních tanků do Vaší restaurace a pivnice, to znamená že si můžete vychutnat naše pivo v nejlepším přírodním stavu bez jakýchkoliv chemických úprav.
Veškerá naše piva jsou nepasterizována a nefiltrována !
Karvinském pivovaru vaříme tyto druhy piv:
- Fryštátský speciál polotmavý 13º - vynikající třináctka
- Fryštátský ležák světlý 11º - pivo plné chuti s jemnou hořkostí na konci.